Startside
Visens Venner Nyk F
ViseTidende/Program
Dejlige minder
Bestyrelse
Aktive
Bliv medlem
Links

 

  I "Arkiv - Dejlige minder"  findes ældre klip - klik her

Dejlige minder                                   


Udvalgte højdepunkter fra vores seneste viseaftener - 1 år tilbage:

De Farende Svende - torsdag den 25. januar 2018 - Repertoireliste følger snarest på ny hjemmeside ;-)

Den første viseaften var som sædvanlig godt besøgt af rigtig mange visevenner.

Underholdningen stod De farende Svende for og det gjorde de bare så godt. Vi fik også rørt stemmerne til de mange fællessange, men vi kunne da ikke lade være med at synge med på de sange, vi kendte.

Det er fire herlige “svende”, og de høstede stort bifald og måtte da også give ekstranummer.

.Med visehilsen - Ane Lise
 

¯¯¯

Juleafslutning - torsdag den 14. december 2017- Repertoireliste klik her
Torsdag den 14. december var der juleafslutning i Visens Venner. Som sædvanlig var rigtig mange visevenner mødt op. Det var Anne-Grete og Kirsten, der var ”viseværter”, og Kirsten havde, ved vores aften i november, kraftigt opfordret til, at vi tog nissehuer på. Den opfordring var der mange, der havde fulgt, så det var et festligt syn med de røde nissehuer. Ja, der var en enkelt med en flot rød hat, og en mand havde sin hat på, der havde form som et grantræ.

Til at akkompagnere til fællessangene og solisterne havde vi Torben og Benny på deres harmonikaer, og det gjorde de bare så godt. Som sædvanlig startede vi denne aften kl. 18, hvor vi efter velkomsthilsenen gik i gang med at spise vores medbragte mad.

En af solisterne var Hanne Ejlersen, der, iført nissetøj og guitar, fik mange af gæsterne op af stolene og ud på gulvet til en børneleg. Det var lidt synd, at det meste foregik ude i gangen, for det fik de, der var blevet siddende i salen, ikke rigtig noget ud af.

Trioen Mort’sen Møller og Mormor består af Elin, Per og Ole, og Elin sang nogle dejlige julesange, akkompagneret af Per og Ole på harmonikaer.

Men aftenen gik med solistsang, skiftende med fællessange, hvor vi fik sunget rigtig mange af vores dejlige julesange og -salmer.

Med visehilsen - Ane Lise

 
 

¯¯¯

Lidt om Karen G. og En kulørt buket - torsdag den 30. november 2017 - Repertoireliste klik her
Denne mørke novemberaften var fuld af sang og musikglæde. Eskil akkompagnerede aftenen igennem. Første halvleg stod Kirsten og Ane Lise for, og fra Karen G. Andersens righoldige repertoire af gode visetekster havde de udvalgt spændende og overraskende pletskud, som Helle og Lilian sammen med de to viseværter fremførte med både personlighed og charme. Om Karen G. Andersen kan I i øvrigt læse mere her på hjemmesiden hos Visens Venner i Glostrup: http://visensvenneriglostrup.dk/KarenG/KarenG_biografi.htm

Efter pausen overtog bestyrelsen værtskabet. Helle førte ordet og gav hver sang et par ord med på vejen. Besætningen på scenen bestod af Lilian, Elin, Kisser, Birthe Ruth og Hanne Hinrichsen. Sættet blev indledt med en smuk indmarch, anført af Elisabeth og til Kim Larsens evigtgyldige refræn om, at "vi er dem de andre ikke vil lege med". Deri tog de dog fejl, for publikum legede glad og gerne med, klappede undervejs og sang med på fællessangene, som de også gjorde det af karsken bælg i første halvleg. Temaet for 2. del var "en kulørt buket af viser", og I kan orientere jer om titlerne ved at klikke på KODA's repertoireliste foroven.

Tak til alle medvirkende og til Eskil for spilleriet.
 

¯¯¯

Rolf: Lystige Viser - Helle og Kaj: Dansktop - torsdag den 26. oktober 2017 - Repertoireliste klik her
Med Torben og Benny på harmonikaerne var musikken i sikre hænder, og med Spil Dansk lige om hjørnet havde Rolf valgt en stribe lystige viser til 1. afdeling. Dem fremførte han på en hyggelig og varm måde, og vi sang med på rigtig mange af dem.

Efter pausen overtog Helle og Kaj scenen, med god hjælp fra Elisabeth og Ingrid ved mikrofonerne, og stadig med de to gutter i baggrunden, Torben og Benny, med harmonikaerne på maven og smil på læben. Emnet var Dansktop, og heller ikke her skortede det på gode historier og handling i teksterne, med den ekstra gevinst, at alle numrene havde et rigtig godt refræn, som selvfølgelig gik rent ind hos publikum. Da Ingrid gav os et eksempel på sit dansetalent og fremførte en fejende dans til en af sangene, var bifaldet hjemme. Dans er en ting, vi ikke har været forvænt med, så lad os håbe, vi får mere af det fremover. Både på scenen og blandt publikum i salen. Af og til er det virkelig svært at sidde stille, når musikken rigtig swinger!

Tak til viseværterne i begge afdelinger. Publikum nød at få lov til at synge med, og det var et godt, blandet repertoire, I havde valgt.

¯¯¯

Besøg af Lasse og Mathilde - torsdag den 28. september 2017- Repertoireliste klik her
Lasse og Mathilde, fra "Fyn er fin" og "Lundeborg-visen", var hentet til Nykøbing ovre fra Lundeborg på Fyn, og det blev en sæsonpremiere af format. De to supplerer hinanden så suverænt. Begge med lune og god humor, og begge med en personlig og meget direkte måde at synge på. Violin og guitar klæ'r hinanden. Her var teksterne i højsædet, men også musikken var der kælet for, og kommunikationen mellem scene og gulv, kunstnere og publikum, var et skoleeksempel på, hvor godt det kan gøres. Vi var med, hele vejen, og levede med i både teksternes univers og musikkens rytmer.

Derfor kan det ikke undre, at vi havde fuldt hus, og det var dejligt igen at møde visevennerne efter en lang sommerferie. En ny, hyggelig vinter og et spændende forår venter forude med masser af visesang og festligt samvær.

¯¯¯

Festlig Finale efter en Flot Sæson - torsdag den 27. april 2017 - Repertoireliste klik her
Traditionen tro var Kirsten visevært for sæsonens sidste viseaften. Visevennerne havde pakket madkurvene med gode klemmer, kølige pilsnere med eller uden snor, snaps til halsen og hat til hovedet.

Den første time gik med at sætte den sene frokost til livs, kun afbrudt af strategiske skålviser af hensyn til faren for dehydrering. Så var vi klar til at lade os underholde, og det var glansnummer på glansnummer, vi blev præsenteret for. Kirstens hold bestod af Birthe Ruth, Rolf, Elin, Ellen, Lilian, Elisabeth, Ane Lise, Helle og Kaj, samt Eskil på klaver. Hanne Eilersen glædede os bl.a. med nogle irske viser, et frisk pust udefra, som vi håber at høre meget mere til. Karen læste et par digte til lejligheden, og til sidst var tiden inde til en vemodig afsked. Dog ikke for lang tid, for midt i den varme sommer glæder vi os til at mødes igen alle sammen ude på Virkethus.

Tak til Kirsten for en dejlig aften, som vi vil mindes med glæde.
 

¯¯¯

Mort'sen, Møller og Mormor m. venner - Helle og Eskil - torsdag den 30. marts 2017 - Repertoireliste klik her
Elin og Ole Møller stod for første halvleg af denne martsaften, og det var med fin besætning. Benny og Torben var med på harmonika, foruden Ole selv og en god ven af Ole. Elin havde sit barnebarn Emma med som forstærkning, og det var et spændende bekendtskab. Både Elin og Emma sang en stribe dejlige sange og viser, og herrerne akkompagnerede på fornem vis. Bob Dylan - forklædt som Kaj - eller omvendt? - med solbriller, hat, mundharmonika og guitar - gav os "Blowing in the wind", som kun nobelpristageren himself kunne gøre det.

Efter pausen besteg Helle og Eskil de skrå brædder med endnu en udgave af deres suveræne viseshow, denne gang med et repertoire, som de aldrig før havde serveret på denne scene. De gik til den på skift, og det var en underholdende blanding af morsomme, sære og spidsfindige viser.

Tak til begge hold for en underholdende aften i det danske forår.
 

¯¯¯

Alle mand er klar til afgang - torsdag den 23. februar 2017 - Repertoireliste klik her
Rolf stod for nogle år siden for en sømandsaften, og succesen dengang var så stor, at han måtte på den igen, efter ønske fra flere medlemmer i foreningen. Helle, Elisabeth og Birthe Ruth mønstrede på, og på dækket fordrev matroserne Benny, Torben og Kaj tiden i selskab med deres harmonikaer og guitar. Resultatet blev et sandt viseskib, som i søgang og under brændende sol underholdt os med alle de dejligste sømandsviser, de syv have kunne fremvise.

Tusind tak til Rolf, fordi du holdt kursen og trodsede elementernes rasen, så vi kom sikkert i havn med det gode skib "Visen".
 

¯¯¯

Generalforsamling og underholdning med TOBENKA - torsdag den 9. februar 2017 - Repertoireliste klik her
Den årlige generalforsamling blev afviklet efter bogen. Elisabeth aflagde beretning, og Carsten redegjorde for regnskabet. Helle blev ny kasserer efter Carsten. Ane Lise blev genvalgt, og Birthe Ruth kom ind i bestyrelsen i stedet for Karen. Som ny suppleant blev Linda Fugl valgt. Elisabeths beretning kan I hente som en pdf-fil her. Ane Lises referat står her, og regnskabet her.

Underholdningen efter kaffepausen var lagt i hænderne på TOBENKA, som viste sig at bestå af Torben, Benny og Kaj - to harmonikaer og en guitar - som med et varieret repertoire satte et festligt punktum for en velbesøgt og hyggelig generalforsamling.

¯¯¯

Besøg af Christian Søgaard Trio - torsdag den 26. januar 2017 - Repertoireliste klik her
Det var med det bedste inden for visekunst, at vi tog hul på det nye år. Christian Søgaard Trio besøgte os for to år siden, og nu var de her igen, på utallige opfordringer. Christian Søgaard sang og spillede harmonika, som kun Christian kan, Morten Nordal viste os, hvad en guitar kan i en mesters hænder - og det både lodret og vandret - mens Jens Holgersens kontrabas lagde en betryggende og i sig selv smuk og melodisk bund under det hele, kun afbrudt af Jens' helt unikke spil på usynlige kokosnødder, så vi kunne mærke palmesuset i januar.

Igen havde Rune T. Kiddes og Pernille Plaetners tekster kurs lige imod hjertet, smukke, meningsfulde og overraskende som de var, men altid i perfekt, musikalsk følgeskab med dejlige melodier, oftest udtænkt og komponeret af Christian Søgaard himself.

Det var en eventyrfærd udi musikalsk nydelse, lyriske pletskud og et publikum, der i den grad var på mærkerne med bifald og liv i salen. Den var i øvrigt stuvende fuld, så ekstra bænke måtte hentes ind. Tak til alle - det var STORT!
 

¯¯¯

I denne søde juletid ...  torsdag den 8. december 2016 - Repertoireliste klik her
Salen var fuld til sidste plads, og bagtæppet var prydet af Birthe Ruths smukke julehjerter. Rundt på bordene lå gran og røde hjerter, og de mange små lys skabte en dejlig stemning af hygge og forventning. Vi lagde ud med at sætte den medbragte julefrokost til livs, behørigt afbrudt af diverse skålviser.

Anne-Grete og Elisabeth var viseværter, Torben, Benny og Hasse sørgede for akkompagnementet, og solisterne på scenen var Anne-Grete, Lissy, Lilian, Ellen, Kaj, Helle, Kisser, Birthe Ruth, Elin, Ane Lise, Rolf og Hasse. Ingrun gav os tre herlige numre til eget akkompagnement, friske og swingende perler, som satte humøret ekstra i vejret. Scenen var omkranset af et væld af nisser - foruden altså dem, der sørgede for underholdningen - og de mange fællessange var det som altid en fornøjelse at synge med på. Tak til hele holdet for en dejlig juleviseaften.
  

¯¯¯

Minderne har vi da lov at ha' ... - torsdag den 24. november 2016 - Repertoireliste klik her
Elisabeth og hendes hold bestående af solisterne Ane Lise, Ellen, Helle, Birthe Ruth, Lissy, Rolf, Lillian og Elin, og spillemændene Eskil, Benny og Torben, præsenterede et dejligt udvalg af mindeværdige viser. Vi var tilbage i tiden, eller vi var langt væk fra Danmark, huskede gode venner, sjove episoder, store øjeblikke, kunstnere, rejsende svende og violer, og det vekslende akkompagnement på klaver og harmonika gjorde det både alsidigt og spændende at lytte til.

Tak til jer alle for en dejlig aften.
 
 

¯¯¯

Dem vi godt kan li' - torsdag den 27. oktober 2016 - Repertoireliste klik her
Som visevært havde Ane Lise stablet et godt hold af veloplagte solister og musikanter på benene, og repertoiret bestod af lutter yndlingsnumre. Sangerne havde hver for sig valgt de viser, de allerbedst kunne lide. Foruden Ane Lise bestod holdet af Ellen, Lissy, Lilian og Rolf, med Kaj i en dobbeltrolle som både akkompagnatør og visesanger, og med yderligere assistance fra de to glade harmonikavirtuoser Torben og Benny.

Det blev til to gode sæt, og titlerne kan I genopfriske ved at klikke på linket ovenfor. Salen var fuld, og udenfor flammede træer og buske i de smukkeste efterårsfarver. Publikum var livligt med hele vejen, og da især på et velklingende Uuuuhhhh, godt hjulpet af Ane Lises diskrete skilt, som hun med et stort smil rakte i vejret, hver gang netop denne replik skulle leveres fra salen. Interaktiv publikums-pingpong! Næste uge går Spil Dansk ugen over landet, og viserne denne aften var et godt forskud på fornøjelsen. Tak til hele holdet for en rigtig fin aften.

¯¯¯

Besøg af Tullemor Band - torsdag den 29. september 2016 - Repertoireliste klik her
Så er vi i gang igen efter ferien, og Tullemor Band var på plakaten.

Som opvarmning leverede Ane Lise, Lilian, Kaj og Hasse et blandet program af dejlige viser. Hasses egne finurlige viser gjorde lykke. Ane Lise serverede smukke irsk/keltiske ballader. Lilian og Kaj gav os bl.a. Dansevisen på helt Ingmann'sk maner, og publikum var med på flere fællessange undervejs.

Efter pausen indtog de fem gutter fra Tullemor Band scenen foran det røde tæppe, og det var en stor oplevelse. Veloplagte, muntre og velspillende tog de os med igennem et herligt repertoire, mange med irsk baggrund, og på ægte spillemandsvis fyrede de godt op under det talstærke publikum, så armene røg i vejret - "jeg kan ikke få armene ned" - sang vi med, så salen kogte.

Det var en fin begyndelse på endnu en god sæson, hvor vi har mange gode viseaftener at glæde os til.

¯¯¯

Sang i det fri på Virkethus - lørdag den 2. juli 2016 - Repertoireliste klik her
De tre foregående år har det været det dejligste solskinsvejr, når vi fra Visens Venner mødtes på Virkethus. Det var det så ikke i år, så vi måtte sidde indenfor, hvor der er plads til 50, i hvert fald efter den opslåede liste.

Men der mødte 35 op og det var lige, hvad vi syntes, der var passende. Vi savnede nok allermest Kirsten og Søren, der altid har været der med Sørens harmonika og deres gode humør.

Elisabeth startede med at byde velkommen og sagde derefter nogle ord om Søren, som vi desværre har måttet sige farvel til og det smerter os alle.

Vi plejer jo også at have mange musikere med, men de var optaget af andre ting. Men heldigvis havde vi så Kaj, der kom med sin guitar. Da så også Torben Hornhaver kom og havde sin harmonika med, ja så var der jo et lille orkester og det var bare dejligt.

Da vi havde spist vores medbragte mad, blev der sunget og fortalt et par vittigheder, så det var en rigtig god eftermiddag. Det var dejligt, at så mange var mødt op, så tak skal I have for det.

Hilsen John og Ane Lise

¯¯¯

Festlig Finale efter en Flot Sæson - torsdag den 28. april 2016 - Repertoireliste klik her
Det var det dejligste forårsvejr udenfor, da vi mødtes kl. 18 i kantinen på Multicenter Syd.

Først satte vi klemmerne til livs fra de medbragte madkurve, og for at sikre væskebalancen blev der skyllet grundigt efter, ledsaget af skålviser i rigelig mængde. Kirsten var visevært, og hendes store hold af modige solister og glade spillemænd trakterede os med en lang stribe viser. Derudover var der to afdelinger med lokale duoer. Første duo var Kirsten selv, som med Søren på harmonika gav tre Evert Taube viser på smukkeste vis. Duo nr. 2 var Elin M. og gemalen Ole, og de havde valgt tre fine viser, som vi rigtigt nød at lytte til.

Med fællessange ind imellem var det alt i alt et meget flot program, Kirsten havde sammensat, så det blev en fornem afslutning på sæsonen. Heldigvis mødes vi snart igen, nemlig til "Sang i det fri" på Virkethus d. 2. juli.
 

¯¯¯

Foråret er på vej - torsdag den 31. marts 2016 - Repertoireliste klik her
Lizzi kunne med stolthed præsentere Nykøbings smukkeste og sejeste bakkesangerinder på denne dejlige forårsaften. Eskil bestyrede som lovet de sort-hvide tangenter, ligesom han heller ikke veg tilbage for at levere en rigtig Eskil-vise, hvor teksten blev udsat for et kreativt kaos af veloplagt ordleg.

Lizzis stab talte Kirsten, Helle, Kisser og Helen - de to sidstnævnte besteg de skrå brædder i vores herlige forening for første gang, men bestod ildprøven med både glans og glamour. Det var et orgie af skinnende, perlebesatte og brusende kjoler, fjer fra aldrig før sete strudse-arter af eksotisk herkomst, hatte på sned med bånd, roser, endnu flere fjer og diamanter af skyhøj karat. Selv Eskil var hoppet med på hattebølgen og havde iført sig stråhat med nordjysk hattebånd i dannebrogsfarver og en jakke i vårgrønt Bakke-snit tilsat charmeklud.

Udover at dupere samtlige visevenner på de billige rækker gjorde holdets outfit helt sikkert indtryk på det meste af Sjælland med omliggende øer: TV-Øst havde nemlig fået den geniale ide at glæde deres seere ved at gøre vores viseaften til deres base hele den aften, og det har de helt sikkert ikke fortrudt. Viserne, vi fik serveret, var ubeskrivelige, men kan nærlæses som sædvanlig ved at følge linket til repertoirelisten foroven.

Udsendelsen kan ses eller genopleves ved, at I går ind på www.tveast.dk, vælger TV, derefter Arkiv, går til datoen 31. marts 2016 og finder udsendelsen "Gajd bakkesangerinder". Link til udsendelsen kan desværre ikke sættes ind her af tekniske årsager.

Tak til Lizzi og holdet for en fantastisk aften, som vist i øvrigt havde formået at tiltrække et rekordstort publikum. Ikke så mærkeligt, for tiltrækkende, det var de altså!
 

¯¯¯

Regional Øst - lørdag den 12. marts 2016 - Repertoireliste klik her
Nok et af de største arrangementer i foreningens historie: Regionalmødet for alle Visens Venner Øst for Storebælt løb af stabelen på vandrerhjemmet Danhostel Nykøbing F. Forberedelserne havde strakt sig over flere måneder forud for den store dag. Helt tilfældigt faldt det sammen med Evert Taubes fødselsdag. Denne første formand for Visens Venner i Stockholm var født den 12.marts i 1890. For 80 år siden i år blev Visens Venner stiftet, så vi tog kontakt med Sprøjtehusteatret, der for nogle få år siden havde haft stor succes med deres Evert Taube Cabaret. Heldigvis takkede de ja til at komme. Vores scene blev hentet over fra Multicenter Syd og sat op. Lys og lyd blev fikset. Og så var vi klar.

Inden frokost strømmede det ind med visevenner fra hele Sjælland. Vandrerhjemmet stillede med en rigtig fin frokost, og så blev der ellers holdt regionalmøde på 1. sal. Gæster, som ikke deltog i mødet, var på Fuglsang Kunstmuseum, hvor de nød både kunsten og de dejlige omgivelser. Enkelte aflagde Zoologiske Have et besøg, og heller ikke det var kedeligt. Kl. 17 indledte en trup på 12 musikere og sangere fra Sprøjtehusteatret underholdningen, og det blev til en lille time med talrige perler fra Taubes spændende univers af viser og rejseoplevelser.

Middagen blev indtaget - god mad og hyggeligt selskab. Kl. 19 var det tid for de enkelte lokalforeninger til at gå på scenen, og også her fik vi det ene glansnummer efter det andet. Fantastiske viser serveret med talent, forskellighed og indlevelse. Ingen nævnt - ingen glemt - det var overdådigt. Først omkring kl. 22 var vi kommet til vejs ende og kunne sige tak til alle for en spændende dag og en uforglemmelig aften.

Tusind tak til alle!


Billeder - vi har både video og masser af fotografier!

Hvad billeder angår, så var Carsten - vores husfotograf - selvfølgelig på pletten med både still-billeder og video. Det blev til en flot høst.
Gå selv ind på
www.visensvenner.dk, klik på "Møder i VVD" i bjælken foroven, gå ned til Regionalmøder og "2016 Nykøbing Falster - galleri" og klik der for at nyde eller genopleve de mange fine indslag.

   ¯¯¯

Kom med de sange og viser, I gerne vil synge ... - torsdag den 25. februar 2016 - Repertoireliste klik her
Denne sidste vinterviseaften havde Ane Lise som visevært sammensat et program med de viser, som solisterne hver for sig holdt allermest af. Solisterne var - foruden Ane Lise selv - Ellen, Kirsten, Birthe Ruth, Lilian, Søren, Ole og Torben O., og akkompagnementet sørgede Benny, Ole, Søren og Torben O. for. Søren havde skrevet noderne om i det rette toneleje, så viserne lå rigtigt for solisternes stemmer, og med hatte, fletninger, kasketter og blomster fik hver vise sin helt egen stemning i sangernes dygtige og rammende fortolkninger.

Det blev en varm og hyggelig viseaften, og med foråret lige om hjørnet kunne vi tage afsked med vinteren i denne omgang. Tak til Ane Lise og hendes trup for en dejlig aften.
 

   ¯¯¯

Generalforsamling og Viseaften: Toner og Tanker i marts & april - torsdag den 11. februar 2016 - Repertoireliste klik her
Den ordinære generalforsamling havde samlet mange visevenner i salen. Helle blev enstemmigt valgt som dirigent og styrede forsamlingen sikkert gennem aftenens dagsorden. Elisabeth aflagde beretning til bifald. Beretningen kan I læse her. Carsten høstede ligeledes klapsalver for regnskabet. Der var genvalg til bestyrelsen, og i øvrigt kan kan I læse Ane Lises fyldige referat ved at klikke her

Efter kaffepausen overtog Søren roret og præsenterede sin besætning, 4 mand høj på harmonika: Ole, Benny, Torben H. og Søren himself. Kaj spillede med på guitar, og de gav et festligt og farverigt program af kendte og dejlige melodier. Ind imellem var der gode fællessange, Karen trakterede med et par poetiske indslag, og til allersidst rundede vi af med Go' Nu Nat. I øvrigt havde Søren fødselsdag, men havde heldigvis valgt at fejre aftenen i Visens Venner. Stor tak til Søren & Co. for en fin aften.

¯¯¯

Besøg af Rendestenens Liljer - torsdag den 28. januar 2016 - Repertoireliste klik her
Rendestenens Liljer indledte det nye år med musik til både gården og gaden. Det blev en fantastisk aften. Alle stole var besat, og publikum var med hele vejen, både til de mange fællessange, men også ind imellem, hvor de slet ikke kunne lade være med at synge med, til stor glæde for de muntre spillemænd og ditto kvinde på scenen.

Sav, banjo, klarinet og guitar blev leveret af Jens, mens Marianne sørgede for herligt harmonikaakkompagnement, foruden guitar og skeer - en vanskelig kunst, som hun håndterer til mindst 5 kokkehuer. Carsten trakterede sin røde, elektriske guitar med stor kærlighed til musikken og et væld af fantasifulde soloer, som i den grad bragte bifald blandt de lydhøre visevenner i salen. Egentlig har Liljerne også en kontrabas med i besætningen, men denne aften var han ikke lige i nabolaget, faktisk så langt væk som i Kina, så ham må vi have til gode til en anden god gang.

Rendestenens Liljer har fat i en meget central del af visekulturen, og med deres professionalisme, spilleglæde og publikumstække forstår de at levere varen. Vi siger tak for en festlig og glad aften og en flot start på et nyt viseår.

¯¯¯

Så er det JUL igen - torsdag den 10. december 2015 - Repertoireliste klik her
Det var en festlig juleafslutning. Medlemmerne mødte talstærkt op, og som altid var der nye ansigter blandt gæsterne. Kirsten stod for underholdningen, og musikken blev leveret af Ole, Benny, Søren og 2 x Torben på harmonika, med Kaj og guitaren på sidelinjen.

Allerførste punkt på dagsordenen var den medbragte julefrokost, som blev sat til livs sammen med øl, snaps, vin og andre ædle dråber. Med muntre skålviser blev vi mindet om at holde væskebalancen på et forsvarligt niveau. Stemningen steg og varmegraderne med, og efter en times tid var madkasserne tomme, og vi kunne gå over til det musikalske program.

Viserne blev leveret på skift af Kirsten, Kurt, Ellen, Anne-Grete, Ane Lise, Lilian, Kaj og Lizzi, og desuden havde vi i aftenens anledning en premiere på de skrå brædder: Elin Møller, vores nye medlem, sang "Jeg har hørt om en stad". Hun har en stemme, der er så smuk og samtidig klar og tydelig, at hun høstede stående bifald som tak for sin indsats. Vi glæder os til at høre Elin M. igen en anden god gang. Karen læste et par af sine digte, og efter kaffepausen stod den på fællessang af julesange og -salmer, bl.a. en herlig en om Nykøbing F. på mel. til "Højt fra træets grønne top". Flot at byen således har sin egen, helt private julesang!

Så skete der pludselig det, at der var noget rod med parkeringen udenfor, og da Kirsten kom tilbage efter at have skabt orden derude, smuttede selveste julemanden med ind! Se, det var en overraskelse! Helt tilfældigt var han kommet forbi, og helt tilfældigt havde han da lige 24 gaver i sækken. Heldigt at alle ved indgangen havde fået et nummer stukket ud, for nu blev der trukket lod om de herlige pakker.

Og ikke nok med at han var i gavehumør: Han havde også medbragt en pose sugerør og bortført to af nissemors fingerbøl. En række damer og herrer meldte sig, næsten frivilligt, blev stillet op på 2 rækker, mænd og damer over for hinanden, og med hver et sugerør stikkende lodret op af munden. Det så komisk ud, og endnu værre blev det, da hver række på tid skulle balancere et fingerbøl fra sugerør til sugerør. Koncentrationen var imponerende, og de kunne endda lade være med at grine. Herrerne vandt - de kan noget med fingerbøl, kan de. Og der var mere endnu: En kort, en lang, en trekant, en stang ... den kender vi jo, men nu fik vi den med et par store papskilte med teksten afbildet, og så var der jo fagter til, så vi fik rørt de trætte muskler. Det var helt sikkert sundt.

Så futtede julemanden videre, og vi sagde pænt tak for besøget. Ellen sang, for anden gang den aften, Jul på vor jord, som kun Ellen kan synge den, og vi sluttede af med Glade Jul, med samtlige solister foran scenen. Tak til Kirsten og holdet for en fantastisk juleviseaften.

¯¯¯

                                                                                                            I "Arkiv - Dejlige minder"  findes ældre klip - klik her
 

 


Startside | Visens Venner Nyk F | ViseTidende/Program | Dejlige minder | Bestyrelse | Aktive | Bliv medlem | Links

Copyright: Visens Venner i Nykøbing F.
Hvis du får problemer eller har spørgsmål vedrørende dette websted, skal du kontakte webmaster: Mail
Sidst opdateret: 31-01-2018.